Mevrouw Lotstra was mijn allereerste kennismaking met school. Zij was lerares van de eerste klas van de basisschool​. Ik heb een enorme schat van herinneringen aan haar overgehouden.

Eén ervan is deze:

Zij had een manier gevonden om kinderen, met veel fantasie, uit te leggen wat er in je lijf gebeurt wanneer je misselijk bent. Ze vertelde dat er zich in je buik namelijk een hoop zakjes bevinden. Hierin wordt je eten gesorteerd. Dus een zakje voor melk, één voor hagelslag, één voor boterhammen en ga zo maar door.

Wanneer er  melk in het zakje voor het brood terecht komt, dan word je misselijk! Logisch. Als er te veel eten in verkeerde zakjes geschud wordt, kan je soms naar de huisarts. Deze heeft een speciale sleutel, zodat hij toegang heeft tot je buik. In je buik kan hij dan alles weer op zijn plaats leggen. Zo verdwijnt  je misselijkheid!

Hij heeft  ook een sleutel voor een luik in je hoofd. In je hoofd heeft hij toegang tot de plaats waar je hoofdpijn​ zit. Dan rommelde hij daar wat, en je hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon.

 

Fantastisch toch!

 

Was er ook maar zoiets als een geheime sleutel, die toegang geeft tot het centraal zenuwstelsel om de beschadigingen te kunnen repareren. Dat zou voor MS-patiënten DE oplossing zijn.

En we dromen een eindje verder…..Fijn om je gedachten op deze manier een loopje met je te laten nemen.

2 reacties

  1. Wat een pareltje weer. Je zou willen, dat ieder kind in zijn of haar schooltijd zo iemand treft.
    De mensen in het onderwijs zou je toewensen dat ze zich bewust zijn van de blijvende invloed die ze op een kind kunnen hebben. Wat is er mooier dan dat kinderen later met plezier aan je terugdenken.
    Tiny en Koos.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.