We gaan terug in de tijd naar november 1998. Marty en ik hadden een midweek in center Parks geboekt. Lekker genieten, uitrusten, eten en terrasjes ‘pakken’

Marty wilde twee dingen pertinent niet: trouwen en kinderen.  Omdat ik altijd de eeuwige getuige was op bruiloften en ik zelf toch heel graag wilde trouwen. Waarom? Nou daarom. Omdat Marty het nooit zou vragen, dacht ik ‘ik neem de touwtjes zelf in handen!’ Het was een prachtige vrijdagavond op een terrasje in center Parks. Wij genoten van ons Iers biertje hmm. Hier begon ik mijn betoog met Luchtig,  ‘goh we hebben een motor zaak hè’, en Marty zei: ‘ja’ en ik ging verder: het zou toch makkelijker zijn, vanwege belasting en andere instanties, wanneer wij getrouwd zouden zijn’. ‘ja’ zei Marty. Toen zei ik stoer en lichtelijk trillend:  ‘zullen dan misschien trouwen?’ ‘oké’, zei Marty. Proost en we gaven elkaar een kus en ik keek dromerig het terras op hihi.

Marty wilde ook nooit kinderen en ik wist het niet. Ik had nooit een echte kinderwens gehad dus zei ik in een keer, ‘we zijn nu wel getrouwd maar stel dat ik een keer wakker zou worden en ik wil een kind wil wat dan?’ ‘Nou’,  zei Marty ‘dan moeten we even gaan zitten en praten want ik wil echt geen kinderen’. Dus wij hebben het er vaak over gehad en tot de conclusie gekomen dat wij bewust kinderloos zouden blijven.

Toentertijd hadden een poes die Basje heette en dat vonden wij kind genoeg. Basje is 19,5 jaar geworden. Nu hebben we Klaasje en dat is ook een soort ‘poezenkind’  Deze ‘kinderen’ kunnen alleen thuis blijven. Dit is eigenlijk ook makkelijker, althans  in ons geval.  Nu ik MS heb ben ik eigenlijk wel blij dat we ze niet hebben. Dit is onze mening, want er zijn vast hele volksstammen die deze mening niet hebben. Dat is de vrijheid van meningsuiting hè.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.