Gelukkig heb ik maar één dingetje van twee lettertjes de afkorting dan en alles wat ik wil is gezond leven, eten en drinken en vooral niet dik worden!

Dit lukt aardig en omdat ik een keer een trombose heb ontwikkeld in mijn kuit, ondanks de gezonde dingen die ik doe, wil ik aan alles meewerken voor de goede doorbloeding.

Eén van de oorzaken van trombose is weinig beweging, en hoewel ik in mijn hoofd sport, vindt mijn lijf dat geen goed plan. Ook krijg je dikke enkels van weinig beweging. Soms zijn mijn enkels zo dik, dat ik geen gek figuur zou slaan in het olifanten verblijf van Burgers Zoo.

Om de vochtafdrijving wat te helpen, ben ik brandnetelthee gaan drinken. Na anderhalf jaar bijna twee liter per dag vond ik dat het best goed ging met de stalvoetjes.

Omdat ik met gezwinde spoed achteruit ga, voel ik me daar niet zo fijn bij, ik ben vaak somber en mijn haar valt uit. Het is normaal dat je haar verliest, maar ik verloor bossen waar je een mooie pruik van kon maken! Erg verontrustend.

Mijn acupuncturist vertelde dat brandnetel thee wel eens de oorzaak kon zijn van mijn haaruitval en het slechte gevoel wat ik heb. Dus ben ik daarmee gestopt en na een paar dagen ging zat er gewoon verbetering in. Voorlopig geen brandnetel thee meer voor mij. Dit schreef ik in november 2014

Nu drink ik ongeveer 2 liter thee en nog wat water. Ik eet drie keer per dag, niet te veel, gevarieerd, soms vet, soms mager alles met mate. Op zijn tijd een wijntje, rood, wit of rosé dus vind ik dat ik goed bezig ben. Best gezond toch?

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.