Buiten M.S. ben ik ook nog visueel gehandicapt, d.w.z. ik draag lenzen. Wanneer ik geen lenzen of bril draag zie ik een vlek. Maar omdat hij afzakt, ondanks de corrigerende-oortjes-bijstellingen van mijn vrienden in de brillenwinkel draag ik de bril niet of nauwelijks. Wanneer een bril afzakt weet iedere brildrager weet, denk ik, dat je dan je bril omhoog moet duwen. De beste manier is om dit met je wijsvinger, tegen de neusbrug van je bril te doen. Maar soms doe je dit met je gezicht. Dit moet dan met een soort van grimas om het gewenste resultaat te bereiken en dat ziet er echt niet knap uit!

Gisteren avond had ik last van mijn rechter oog. Het leek net of er iets in zat of dat mijn lens een beschadiging had. Toen ik vanochtend mijn rechter lens uitdeed, zag twee witte viezigheidjes op mijn pupil. Ze irriteerden vreselijk. Jammer genoeg kan ik zelf mijn linkerlens,  vanwege de fijne chimpansee dwang stand van mijn hand,  dus Marty doet mijn linkerlens altijd uit en nu heb ik mijn bril op. Dat is niet zo erg, omdat hij best leuk is. Maar wanneer het zonnetje schijnt moet ik steeds de bril afdoen, omdat ik geen brillenschaduw wil. Dat is dan weer iets minder leuk.

Ik zeg al jaren, dat ik ga sparen voor een laserbehandeling van mijn ogen!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.