Het boek van MS-patiënte Henriette Nooren-van Den Bogaert is verschenen!!!

Het boek kost 18 euro, waarvan € 1,50 ten goede komt aan MS Research.
Het boek is vanaf heden te bestellen bij elke erkende boekhandel in Nederland. Het liefst heeft Henriëtte dat u het boek bij haar bestelt via mail: h_nooren@ziggo.nl. U krijgt dan van de auteur zelf het boek thuisgestuurd binnen vijf werkdagen, nadat u het bedrag van €20,95 (incl.verzendkosten) aan haar heeft overgemaakt op NL87 RABO 0143 2695 26, tnv H. Nooren-vandenBogaert, ovv je naam en adres.

Overhandiging eerste exemplaren op Wereld MS Dag 27 mei

Elke laatste woensdag van de maand mei is het jaarlijks de Wereld MS Dag. Dit jaar vond deze plaats in het Corpus, Oegstgeest. Voor de in Etten woonachtige HenrIëtte Nooren-van den Bogaert was het dit jaar heel bijzonder. Zij overhandigde op deze zeer druk bezochte dag de allereerste exemplaren van haar boek “Ik ben er één uit duizend” aan de directeur van MS Research, Dorinda Roos en waarnemend directeur van de MS Vereniging, Herman van der Weide. Beiden waren zeer verguld en trots met dit boek, dat werd overhandigd in het bijzijn van de presentatrice van die dag Maartje van Weegen en vele gasten.

In “Ik ben er één uit duizend” schrijft MS-patiënte Henriëtte Nooren-van den Bogaert (1967) op een reële wijze over haar leven met Multiple Sclerose, nadat dit in 2004 bij haar ontdekt is.
Zij heeft Primair Progressieve MS (PPMS), één van de minst voorkomende vormen. Henriëtte bemerkte dat er bij mensen met MS en vooral in hun omgeving – partners, familie, vrienden, bekenden – behoefte is om meer te weten over dit ziektebeeld. Wat betekent leven met MS, hoe ziet het leven eruit door de bril van een MS-patiënt. Zonder de ernst van dit ziektebeeld uit het oog te verliezen beschrijft zij haar verhaal op een luchtige, zo nu en dan humoristische wijze. Ze werkte zelf tot december 2011 in diverse administratieve functies, als laatste bij de gemeente Zundert. Daarna werd deelname aan het arbeidsproces onmogelijk door haar MS, maar zij beschouwt zichzelf niet als slachtoffer. Ze houdt haar collega’s op de hoogte middels kleine berichtjes. Die werden zo goed ontvangen, dat zij ze is gaan bundelen. Met haar positieve instelling bereikt ze zo vanuit haar rolstoel de medemens, enorm gesteund door haar echtgenoot Marty.

11377392_1641229066108274_1919081094282876856_n